Nog eens vijf AZ-supporters blijven langer vastzitten, nieuwe beelden in komende uitzending van Opsporing Verzocht

Rellen op de tribune na afloop van de halve finale van de Conference League tussen AZ en West Ham United FC op 18 mei 2023 in het AFAS Stadion in Alkmaar.© ANP

Internetredactie
Alkmaar

De politie wil komende dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw beelden laten zien van AZ-supporters die verdacht worden van betrokkenheid bij rellen. Die braken uit na de wedstrijd van de Alkmaarse club tegen West Ham United. De beelden worden ook op de website van de politie getoond.

Het gaat om opnames van mensen die tijdens de ongeregeldheden gezichtsbedekking droegen, zoals mondkapjes en bivakmutsen. De politie gaat de beelden bestuderen en personen herleiden naar momenten waarop ze geen gezichtsbedekking droegen. Die beelden worden gedeeld met het publiek, aldus de politie. „Het zich onherkenbaar verschuilen in een grote groep mag niet lonen”, aldus de politie.

Afgelopen dinsdag werden ook al beelden van AZ-supporters getoond in Opsporing Verzocht. Hierop volgden meerdere aanhoudingen. Donderdag zijn vijf verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris en vrijdag nog eens negen. Vijf van hen zijn wegens persoonlijke omstandigheden op vrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachten in de zaak.

Lees ook: AZ hangt tegen PSV netten op en verbiedt bier in deel stadion

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.