’Smeerfiets’ doet Velsens Park Velserbeek aan, om belang van gebruik zonnebrandcrème te benadrukken

Een meisje wordt ingesmeerd bij de smeerfiets© Foto’s United Photos/Toussaint Kluiters

Van onze verslaggever
Velsen-Zuid

Met het zonnige pinksterweekend in het vooruitzicht is het geen verkeerd idee om het belang van goed insmeren nog maar eens te benadrukken.

’Stop met smeersmoezen’ is de naam van de campagne van Zilveren Kruis, die inwoners van de IJmond en tientallen andere regio’s in Nederland moet wijzen op de gevaren van jezelf blootstellen aan fel zonlicht zonder bescherming door zonnebrandcrème. Huidkanker is de meest voorkomende en snelst groeiende vorm van kanker.

Lees ook: ’Ikzelf gebruik ook wel eens een smoes om mij niet te hoeven insmeren.’ Roel is de drijvende kracht achter de landelijke insmeercampagne van Zilveren Kruis

Vrijdag ging de smeercampagne in deze regio van start in Park Velserbeek in Velsen-Zuid met een speciale ’smeerfiets’ en UV-booth waarin je meer kunt ontdekken over de huid en zonbescherming. Ook komt in het park een zogeheten ’zonnebrandpaal’ te staan.

„We weten allemaal dat we ons moeten beschermen tegen de kracht van de zon, maar hebben niet altijd anti-zonnebrandcrème bij ons”, sprak Velsens wethouder Marianne Steijn bij de onthulling van de zonnebrandpaal.

(Tekst gaat door onder de foto)

Andere exemplaren staan bij de strandopgangen in Velsen-Noord (Reyndersweg) en bij IJmuiden aan Zee. „Velsen wil meewerken aan de bewustwording over en het bestrijden van huidkanker door onbeschermd zonnen. Het is daarom mooi dat wij als gemeente het aantal zonnebranddispensers hebben uitgebreid. Zo kan iedere Velsenaar zich insmeren met gratis crème.”

Zaterdag doet de smeerfiets de Breestraat in Beverwijk aan.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen