Pakistaanse regering legt ex-premier Khan reisverbod op

ANP Producties | Bron: ANP
Islamabad

De Pakistaanse regering heeft een reisverbod opgelegd aan ex-premier Imran Khan, zijn vrouw en ruim vijfhonderd partijgenoten. Zij kunnen door het verbod niet meer naar het buitenland reizen. Khan meldt op Twitter toch geen plannen te hebben voor een buitenlandse reis.

De maatregel komt na weken van onrust als gevolg van Khans arrestatie op 9 mei. De ex-premier werd opgepakt in een zaak rond illegale afspraken met een vastgoedondernemer. Bij de onrust die toen ontstond, kwamen meerdere mensen om het leven en werden ruim 7000 van Khans aanhangers aangehouden. De politicus werd op 12 mei vrijgelaten, nadat het hof zijn arrestatie onwettig had verklaard.

Khan werd in 2018 premier van Pakistan, maar moest ruim een jaar geleden vertrekken na een motie van wantrouwen. De politicus wordt nog door veel Pakistanen gesteund, ondanks dat hij wordt onderzocht in tientallen zaken die betrekking hebben tot onder meer corruptie en terrorisme. Hij ontkent alle beschuldigingen en noemt ze politiek gemotiveerd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.