Wateroverlast tunneltje Maartensdijkseweg in Hilversum kan simpel opgelost worden. Gewoon een beetje zaaien

Begin deze maand stond het tunneltje nog onder water.© foto Bruno Wacker

Leander Mascini
Hilversum

Bij een flinke bui staat het nieuwe tunneltje voor voetgangers en fietsers aan de Maartensdijkseweg in Hilversum onder water. Gelukkig is dat probleem snel en makkelijk te verhelpen.

De wateroverlast werd aangekaart door Atie van de Beek van Democraten Hilversum. „De eerste gebruiker was een schaapskudde van het GNR. Deze kudde die als eerste de tunnel in gebruik nam (in november vorig jaar; red.) is ongetwijfeld beter in staat om de huidige situatie te trotseren dan de gemiddelde passant die er natte voeten aan over kan houden.

De situatie is momenteel zo dat bij regen het regenwater lang in de tunnel blijft staan, maar dat ook modder op het wegdek stroomt hetgeen gladheid veroorzaakt.”

Lees ook: In vijf dagen ligt er een tunnel op de plek van de onbewaakte overweg in Hilversum

Verstopt

Gelukkig kon wethouder Bart Heller snel melden dat het probleem wordt opgelost. „Als het gaat regenen spoelt er zand vanaf de hellingen de tunnel in. Hierdoor raakt het drainagesysteem verstopt en kan het water niet weglopen”, legt hij uit.

Het afwateringssysteem is nu helemaal schoongemaakt en de hellingen worden snel ingezaaid zodat het zand niet meer naar beneden kan lopen. Op die manier komt het tunneltje dus ook niet meer onder water te staan.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen