Nieuwbouw De Meerstroom Muiderberg gaat door ondanks verdubbeling kosten. Geen 4,7, maar 8,9 miljoen euro

Impressie van het nieuwe gebouw.© Arons en Gelauff architecten

Joyce Huibers
Muiderberg

De prijs was enorm schrikken, maar een meerderheid van de raad in Gooise Meren is toch akkoord gegaan met het nieuwe schoolgebouw voor De Meerstroom in Muiderberg.

Niet 4,7 maar 8,9 miljoen kost de nieuwbouw en dat is nog zonder de sloop van het oude gebouw, het inrichten van de buitenruimte en het aanpassen van de verkeersveiligheid rond het terrein van de voormalige gemeentewerf aan de Tesselschadelaan.

Alternatieven

Alleen leden van Wij Gooise Meren (fusiepartij GDP en Hart, red) stemden woensdagavond tegen het voorstel. Fractievoorzitter Marieke le Noble gunt de kinderen in Muiderberg een goede school, maar de enorme kostenoverschrijding is een doorn in het oog van de partij. ,,Elk jaar is er meer geld nodig voor het Intergraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP). Wij menen dat er meer tijd genomen had moeten worden in dit geval om naar alternatieven te kijken.”

Lees ook: Schoolgebouw De Meerstroom in Muiderberg wordt twee keer zo duur. Raad bezorgd om gevolgen voor andere scholen; is daar nog wel geld voor?

De VVD en GroenLinks zijn ook geschrokken van de kosten, maar volgens de VVD zou verder uitstel alleen maar leiden tot nog hogere kosten. ,,Nu vaart maken”, meent ook Petra Vonk van GroenLinks die blij is dat Muiderberg een heel duurzaam gebouw krijgt.

Motie

De motie van D66, PvdA en CDA om het IHP nog voor de komende begroting te herijken, omdat de raad op dit moment geen enkel overzicht heeft van de kosten die nog uit het IHP moeten worden betaald, haalde het niet.

Wethouder Jelmer Kruijt beloofde al eerder dat die herijking nog dit najaar op tafel komt, maar hoeft zich nu niet extra te haasten om dit voor de begroting al rond te hebben.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen