Hockeysters Bloemendaal starten play-outs met 2-3 zege op HIC

Jan Warmerdam
Amstelveen

Bloemendaal won donderdagavond de eerste wedstrijd in de play-outs (best of three) van HIC, dat in de promotieklasse derde werd. In Amstelveen werd het 2-3 voor de ploeg van interim-coach Jeroen Visser.

Het was in aanloop naar de confrontatie tegen HIC kommer en kwel bij Bloemendaal. Nadat de competitie als tiende op de ranglijst werd afgesloten, waardoor play-outs gespeeld moeten worden, ging het mis. Van het ene op het andere moment werd coach Dave Smolenaars ontslagen. Over het waarom van de ingreep hult men zich bij Bloemendaal -vooralsnog- in stilzwijgen.

Jeroen Visser, die twee jaar geleden moest vertrekken bij ’Damus’, ondertekende in de roerige fase net een contract op ’t Kopje. Hij zou volgend seizoen assistent-coach worden van Smolenaars. Hem werd al snel verzocht tijdens de play-outs de coaching van dames-1 op zich te nemen. Waartoe Visser bereid bleek.

In het duel tussen HIC en Bloemendaal, die met elkaar uitvechten wie volgend seizoen in de hoofdklasse hockeyt, was Bloemendaal de bovenliggende partij en HIC vooral enthousiast. Het overwicht van Bloemendaal werd vertaald in dertien doelrijpe kansen waarvan er twaalf gemist werden en acht strafcorners, waarvan specialist Demi Hilterman er twee benutte. ,,Verdiende overwinning”, aldus Jeroen Visser. ,,Maar, we zijn er nog niet.”

De beslissing viel in Amstelveen vroeg in het vierde kwart. Bij een 2-2 stand zorgde Sterre Bregman voor de winnende treffer van Bloemendaal.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen