Zeevogels houdt makkelijk stand in eerder gestaakt duel tegen Purmerend en verlengt het seizoen

Zeevogels, hier in actie tegen Limmen eerder dit seizoen, gaat de nacompetitie in.© Foto Martin de Haan

Robin Kaandorp
Egmond aan den Hoef

De competitie in de derde klasse B was eigenlijk afgelopen zondag al geëindigd. Maar twee teams moesten nog voor 47 minuten de wei in. Daarin verdedigde Zeevogels met verve de ruime voorsprong op FC Purmerend en plaatste zich met een 7-2 zege voor de eerste ronde van de nacompetitie.

Het oorspronkelijke treffen was op 16 april en werd destijds vlak voor rust bij een 5-1 stand gestaakt, omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde door spelers van Purmerend en niet meer verder wilde spelen. Omdat de wedstrijd alleen voor de betrokken teams nog van belang was, kon het restant ook nog na de laatste speelronde worden gespeeld en was het voor Zeevogels een mooie mogelijkheid om de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Meervogels van zondag achter zich te laten.

De bezoekers waren met slechts twaalf man naar Egmond afgereisd, maar probeerden in de eerste tien minuten nog wel vol druk te geven op de Zeevogels-defensie. Al was het een bijna onmogelijke opdracht om nog te winnen en zo de nacompetitieplek weg te kapen van de thuisclub. Het leverde wat dreiging op en een grote kans voor Vincent Snijder, maar Purmerend wist Zeevogels niet aan het wankelen te brengen. ,,We wisten wat zij zouden gaan doen met al die grote spelers die zij hebben, maar we reageerden daar goed op”, oordeelde Zeevogels-trainer Rob Hersche. ,,En nadat wij zelf scoorden, was de wedstrijd eigenlijk meteen klaar.”

Jos Hopman profiteerde van een misverstand in de Purmerendse achterhoede en tekende voor 6-1. Captain Sonny Smit deed uit een vrije trap nog iets terug voor de bezoekers, maar uiteindelijk wisten de Hoevers zelfs het restant nog ’winnend’ af te sluiten, nadat Wesley Hof bij de tweede paal een voorzet van Finn Schaller binnenkopte. Voor Purmerend was dit het afscheid van de derde klasse op zondag. Het team gaat verder op zaterdag. Zeevogels treft volgende week donderdag op eigen veld VSV of Swift in een eerste stap om fusieclub VV Egmond na de zomer in de tweede klasse te laten starten. In totaal zal het daar vier wedstrijden voor moeten winnen.

Zeevogels - Purmerend 7-2 (hervat in 43e minuut bij 5-1). 68. Hopman 6-1, 73. Smit 6-2, 83. Hof 7-2.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen