Hollands Kroon stelt tallship Sail Den Helder in dienst van Oekraïense vluchtelingen

Zeilschip ’Eendracht’, tijdens Sail Den Helder 2023 door gemeente Hollands Kroon in dienst gesteld van Oekraïense vluchtelingen.© Archieffoto Mediahuis

Lars van der Bel
Anna Paulowna

Hollands Kroon is dit jaar partner van Sail Den Helder en voor het gesponsorde bedrag is tallship ’Eendracht’ voor één dag beschikbaar gesteld aan de gemeente. Hollands Kroon grijpt de gelegenheid aan om 110 Oekraïense vluchtelingen van een mooie dag te voorzien.

De vluchtelingen die op een uitnodiging kunnen rekenen, zijn ondergebracht in opvanglocatie Molenweid te Wieringerwaard. Ook twintig vrijwilligers die zich op deze locatie inzetten, mogen zaterdag 1 juli een rondje meevaren op het zeilschip ’Eendracht’.

De gemeente ziet het als een mooi genereus gebaar in moeilijke tijden en hoopt op deze manier de vluchtelingen het ’gemis van thuis voor even’ te kunnen laten vergeten: ’Samenvattend is het een combinatie van laten zien waar wij als gemeente trots op zijn en de Oekraïense vluchtelingen een hart onder de riem te steken.’

Tijdens de twee uur durende vaartocht krijgen de gasten een hapje en drankje aangeboden en wordt er live muziek gemaakt.

Voor het vervoer van de gasten wordt een bus/touringcar ingezet van Wieringerwaard naar Den Helder en weer terug.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.