Bestuur en RVC FC Volendam werken samen aan nieuwe structuur

RVC-voorzitter Jaap Veerman.© Archieffoto

Richard Walraven

VolendamWas het in maart nog oorlog achter de dijk, momenteel roken bestuur en directie van FC Volendam de vredespijp met de raad van commissarissen (RVC). Bovendien zijn alle organen binnen de club er van overtuigd dat er een nieuwe structuur moet komen.

Volgens zakelijk directeur Frans ten Berge willen directie/bestuur van FC Volendam samen met de RVC een bureau in de arm nemen dat moet onderzoeken hoe de structuur er in de toekomst uit moet zien. Hoe die organisatie er in de toekomst uit gaan zien? Daarvoor is het nog te vroeg meent Ten Berge. ,,Maar je kunt er vanuit gaan dat het een BV of een vennootschap wordt’’, licht de directeur toe.

,,De bedoeling is dat een derde partij ons gaat adviseren. De opdracht is nog niet gegeven, maar daar komen we samen wel uit’’, laat RVC-voorzitter Jaap Veerman weten. ,,We kijken of een andere structuur beter werkt. De huidige is al 25 jaar oud. De vraag is hoe en wat en wat de kosten zullen zijn.’’

Momenteel heeft FC Volendam een structuur met een directie, die wordt gecontroleerd door het bestuur, dat op haar beurt weer door de RVC wordt gecontroleerd. Daarbij is er voor directie en technische staf een zeer beperkte financiële tekenbevoegdheid. ,,Dat betekent dat voor bijna iedere uitgave toestemming gevraagd moet worden aan het bestuur. Een onwerkbare situatie’’, aldus Ten Berge.

In een nieuwe structuur zou de directie meer bevoegdheden moeten krijgen en zou er plaats moeten zijn voor één controlerend orgaan in plaats van twee.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen