AZ is voorbereid op een vertrek van Kerkez: linksback Møller Wolfe zet krabbel in Alkmaar

David Møller Wolfe, de nieuwe Noor, in het stadion van AZ.© Foto Ed van de Pol

Theo Brinkman
Alkmaar

Na het vertrek van Hakon Evjen, afgelopen januari, had AZ de afgelopen maanden voor het eerst in jaren geen Noor meer in de selectie. Daar komt binnenkort weer verandering in. De 21-jarige linksback David Møller Wolfe zette maandag zijn handtekening onder een contract tot 2028. Hij sluit na de zomerstop aan bij AZ.

Møller Wolfe is jeugdinternational van Noorwegen en komt over van SK Brann Bergen. Hij speelde inmiddels meer dan tachtig wedstrijden voor die club en won afgelopen weekend de Noorse beker. In de finale won SK Brann met 2-0 van Lillestrøm. Møller Wolfe speelde negentig minuten en pakte zijn eerste hoofdprijs als profvoetballer.

Zie ook: Milos Kerkez is voor AZ niet te houden. ’De belangstelling is zó groot, dat we alvast anticiperen’

De komst van Møller Wolfe kan niet los worden gezien van een aanstaand vertrek van Milos Kerkez. De Hongaarse linksback heeft in zijn eerste volledige seizoen zo’n indruk gemaakt dat hij door veel clubs uit het buitenland begeerd wordt. Een transfer ligt voor de hand.

Zie ook: Kerkez jaagt op Ajax en mag daarna denken aan een droomtransfer. ’Serieuze belangstelling, ja’

Mocht Kerkez inderdaad vertrekken, dan zal Møller Wolfe komend seizoen de concurrentie aan moeten gaan met Mees de Wit, die dit seizoen als linksback de tweede keus achter Kerkez was.

Jongensdroom

AZ had de afgelopen jaren veel Noren in de selectie. Naast eerdergenoemde Hakon Evjen ook Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø en korte tijd Aslak Witry. ,,De stap naar AZ is een jongensdroom’’, zegt Møller Wolfe op de site van AZ. ,,Zo’n twee, drie maanden geleden hoorde ik voor het eerst over de interesse van AZ en sindsdien heb ik veel wedstrijden gezien van de club.”

Zie ook: Bijzondere invalbeurt bij Jong AZ na slepende blessure van zestien maanden

Møller Wolfe komt deze zomer mogelijk nog met Jong Noorwegen in actie op het EK in Georgië en Roemenië.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen