West Ham-fan Knollsy krijgt staande ovatie in Londen: ’We love you Knollsy, we do’

Knolssy, helemaal links in beeld, voorkwam in Alkmaar dat tientallen AZ-supporters familieleden van West Ham-spelers konden aanvallen.© ANP / Pim Ras

Van onze verslaggever
Alkmaar

’Knollsy’, de West Ham United-fan die een heldenrol vervulde door AZ-hooligans van zich af te meppen, heeft zondagmiddag een staande ovatie gekregen. Hij werd opgemerkt door medefans in het London Stadium, de thuishaven van West Ham United, toen hij ging zitten om de thuiswedstrijd tegen Leeds te bekijken.

De 58-jarige Chris Knoll wordt alom geprezen omdat hij zichzelf in gevaar bracht na de overwinning van West Ham op AZ in de halve finale van de Europa Conference League. Hij voorkwam in Alkmaar met zijn vechtersmentaliteit dat tientallen AZ-supporters meegereisde familieleden van West Ham-spelers konden aanvallen. „Ik hou niet van agressievelingen. Je kon zien dat ze problemen gingen schoppen en ik wilde niet dat ze de mensen achter ons zouden bereiken”, aldus Knoll.

Lees ook: Knollsy is de held van Engeland: West Ham United-fan slaat AZ-hooligans van zich af

„Ik wist wat ze van plan waren. Het was vrij duidelijk wat er ging gebeuren, omdat ze naar ons toe kwamen. Het waren de ultra’s, dat kon je zien aan wat ze droegen. Ik had besloten om ze niet naar boven te laten komen”, aldus Knoll. Hij vervolgt: „Ik dacht gewoon dat de beste vorm van verdediging zou zijn om bovenaan de trap te gaan staan en daar gewoon te blijven om ze tegen te houden. Ik wist dat ze klappen zouden uitdelen, maar ik deed gewoon mijn best om daar te staan en het te accepteren.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Staande ovatie

Knoll kreeg zondagmiddag toen hij op zijn plek wilde gaan zitten een heldenontvangst van zingende medefans. Supporters gaven een staande ovatie aan de 'Knollsy', die ook wel de 'Engel van Alkmaar' wordt genoemd.

Lees ook: Politie maakt alsnog jacht op relschoppers na wedstrijd AZ - West Ham met speciaal opsporingsteam

Lees ook: Burgemeester ziedend op relschoppers van AZ. ’Ik weiger ze supporters te noemen. Het zijn vandalen’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Wie durft het nog, met de kinderen naar AZ? ’Die idioten, het vuurwerk, het geweld, ik wil daar niet meer tussen zitten’

Lees ook: Vangelis Pavlidis springt tussen de vechtende supporters: ’Ik riep ’stop’ en ’go back’ tegen ze’

Lees ook: Hatzidiakos ’witheet’ over vechtpartij bij AZ, Eenhoorn biedt West Ham excuses aan. ’Dit hoort niet bij deze club’, zegt trainer Pascal Jansen

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen