Judoka De Wit grijpt naast bronzen plak op Grand Slam in Antalya

© ANP

Antalya

Judoka Frank de Wit uit Heemskerk is er op de Grand Slam van Antalya niet in geslaagd een bronzen medaille te veroveren in de klasse tot 81 kilogram. De nummer 13 van de wereld moest in de strijd om brons zijn meerdere erkennen in de Fransman Alpha Oumar Djalo, de mondiale nummer 9.

De 27-jarige De Wit had in de kwartfinales verloren van de voor Azerbeidzjan uitkomende Saeid Mollaei, die derde staat op de wereldranglijst. Via de herkansingen mocht de Nederlander toch nog strijden om eremetaal in de Turkse stad. Daarin werd De Wit door Djalo na zo'n 2 minuten op zijn rug geworpen: ippon.

Bij de vrouwen wisten Kim Polling en Hilde Jager zich niet te mengen in de strijd om de prijzen. Polling verloor in de derde ronde van de Française Margaux Pinot, Jager kwam in de openingsronde niet voorbij de Braziliaanse Ellen Froner.

Voor Polling (32) was het pas haar tweede toernooi van het jaar. In februari pakte ze brons op de prestigieuze Grand Slam van Parijs. Dat betekende haar eerste prijs sinds haar bevalling.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen