Republikeinen scharen zich achter Trump na aanklacht

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

Republikeinse bondgenoten en rivalen van Donald Trump hebben donderdag de aanklacht tegen de voormalige Amerikaanse president aan de kaak gesteld als een politiek gemotiveerde poging om zijn presidentskandidatuur in 2024 te laten ontsporen.

Republikein en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy haalde uit naar aanklager Alvin Bragg, een Democraat die het strafrechtelijk onderzoek naar Trump leidt.

Elise Stefanik, Republikein en lid van het Huis van Afgevaardigden, hekelde de aanklacht als "ongekende verkiezingsinmenging" en een "politieke heksenjacht". "Radicaal extreemlinks zal voor niets stoppen om Joe Bidens belangrijkste politieke tegenstander te vervolgen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024", zei ze.

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida die gezien wordt als Trumps belangrijkste rivaal voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024, noemde de aanklacht 'on-Amerikaans'. Hij beschuldigde Bragg ervan "de wet op te rekken om een politieke tegenstander in het vizier te krijgen".

Trumps Republikeinse oud-bondgenoot Jim Jordan beperkte zijn reactie tot één woord: "Schandalig", twitterde hij.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.