Paus herstelt goed en is weer aan het werk vanuit ziekenhuis

ANP Producties | Bron: ANP
Rome

Paus Franciscus (86) reageert goed op de antibiotica die hij heeft gekregen tegen de bronchitis die hij heeft opgelopen. De behandeling slaat aan, laat het ziekenhuis in Rome weten waar de leider van de katholieke kerk woensdag werd opgenomen. De verwachting is dat Franciscus de komende dagen kan worden ontslagen.

Eerder was al bekendgemaakt dat de paus een goede en rustige nacht in de kliniek had. Volgens het Vaticaan verbetert zijn toestand geleidelijk en is hij alweer aan het werk vanuit het ziekenhuis. De dokters zijn optimistisch over Franciscus' herstel.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA is de kans groot dat de paus nog voor Palmzondag 2 april het ziekenhuis kan verlaten.

Na zijn opname regende het ongeruste reacties omdat de paus al langer kwakkelt met zijn gezondheid. Hij kampt met maagproblemen en zit inmiddels meestal in een rolstoel door een aanhoudend knieprobleem.

Franciscus heeft eerder aangekondigd terug te willen treden als paus, mocht het niet meer gaan. Zijn onlangs overleden voorganger, Benedictus XVI, deed hem dat in 2013 voor.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.