Prins Harry in rechtbank: familie heeft informatie achtergehouden

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Britse koninklijke familie heeft informatie achtergehouden voor prins Harry. Dat beweerde de Britse prins dinsdag in de rechtbank van Londen, waar hij samen met enkele andere bekende Britten tegenover uitgever Associated Newspapers staat.

Samen met onder anderen zanger Elton John en actrice Elizabeth Hurley heeft Harry de zaak aangespannen. De drie beweren dat de maker van de tabloids The Mail on Sunday en Daily Mail hun privacy heeft geschonden door onder meer hun telefoons af te luisteren.

In een verklaring schrijft de hertog van Sussex dat hem "verteld werd" de regels van zijn familie te accepteren en "nooit te klagen" over de omgang met de pers. "Het instituut (de familie) heeft zonder twijfel lange tijd informatie voor mij achtergehouden over het hacken van mijn telefoon." In 2018 kwam Harry er naar eigen zeggen pas achter dat hij wellicht een zaak had met het afluisteren van de telefoon. "Dat is pas de afgelopen jaren duidelijk geworden, toen ik mijn eigen claim heb ingediend met ander juridisch advies en een andere vertegenwoordiging", aldus Harry.

Advocatenkantoor Hamlins beweert dat de medewerkers van Associated Newspapers ook afluisterapparatuur in auto's en huizen zouden hebben opgehangen. Een woordvoerder van Associated Newspapers noemde de beschuldigingen eerder "belachelijk" en sprak over "ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, die niet gebaseerd zijn op geloofwaardig bewijs".

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.