Media: Criminaliteit afgelopen jaar toegenomen in Duitsland

ANP Producties | Bron: ANP
Berlijn

Het aantal misdrijven is in 2022 met 11,5 procent gestegen in Duitsland, schrijft de krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat donderdag wordt gepresenteerd. Het gaat volgens de krant om 5,6 miljoen misdrijven in het hele land.

Het aantal ligt 3,5 procent hoger dan in 2019, het jaar voor de coronapandemie uitbrak. In Nederland daalde het aantal misdrijven ook door de coronamaatregelen. Doordat mensen vooral thuis waren werd het lastiger om in te breken of bijvoorbeeld zakken te rollen op straat.

Het aantal verdachten is opgelopen tot 2,1 miljoen, 10,7 procent meer dan in 2021. Het aantal minderjarige verdachten is gestegen tot 93.095, 35,5 procent meer dan een jaar eerder. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat kinderen soms naaktbeelden van andere kinderen delen en dat wordt gezien als het verspreiden van kinderporno, schrijft de krant.

In Nederland zag de politie ook een stijging van het aantal misdrijven in 2022, het ging om een stijging van 7 procent tot 797.000 misdrijven. De stijging had vooral te maken met het versoepelen van de coronaregels volgens de politie.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.