Gewonden bij beëindigen illegale raveparty in Maastricht

ANP Producties | Bron: ANP
Maastricht

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een einde gemaakt aan een illegale raveparty in een leegstaand kantoorpand. Daarbij zijn twee feestgangers en een agent gewond geraakt, maakte de politie zondag bekend. Niemand is aangehouden. Gedurende de ontruiming keerden honderden feestgangers zich tegen de politie en gooiden onder meer met stenen en glas.

De politie greep in na meldingen over geluidsoverlast vanuit het voormalige kantoorgebouw tussen de Limburglaan en het Wim Duisenbergplantsoen. Toen de politie het pand binnenging bleek er op vijf verdiepingen een raveparty gaande met honderden feestgangers. Ook buiten stonden enkele honderden raveliefhebbers.

De politie zette meerdere patrouilles in om het feest te beëindigen. Voordat agenten het pand binnen konden, keerde een groep van zo'n honderd mensen zich tegen de politie en ontstond een grimmige sfeer. Daarop voerden agenten in linie charges uit. Rond 02.00 uur ontruimde de politie het pand, waarna buiten opnieuw zo'n 150 mensen zich tegen de politie keerden. Agenten werden daarbij bekogeld met stenen, glas en bierblikjes. Opnieuw voerde de politie charges uit en zette ook twee politiehonden in. Twee mensen liepen daardoor onbekend letsel op. Ook een agent raakte gewond.

1500 feestgangers

Volgens de politie kwamen de feestgangers met onder meer auto's, busjes en caravans uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië. "We hebben maar heel weinig mensen Maastrichts horen praten", zei chef basiseenheid Martijn Boer van de politie in Maastricht.

In totaal waren zo'n 1500 feestgangers op de raveparty afgekomen, aldus Boer. De politie greep in na overleg met burgemeester Annemarie Penn. In totaal zette de politie tussen de dertig en veertig agenten in uit Maastricht, Heerlen, Valkenburg en Sittard. Omdat er maar relatief weinig agenten waren om een eind aan de ongeregeldheden te maken, kon de politie geen aanhoudingen verrichten, aldus Boer.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.