Monnickendam herpakt zich met doelpuntenfestijn bij titelkandidaat. Trainer Adri Looijen: ’Zelfs de coach van Montfoort zei dat hij van ons genoten had’

Damian Viedma: openingstreffer.© Foto Erik Rietman

Montfoort

„Het is lang geleden dat we het laatste kwartier zo ontspannen op de bank zaten”, lachte Adri Looijen zaterdag. Zijn ploeg, Monnickendam, had zojuist de nummer twee van de eerste klasse A, Montfoort’19, met 1-5 verslagen.

De bezoekers moesten hiervoor wel in de eerste tien minuten een ’wervelstorm’ van Montfoort overleven. „We hadden even tijd nodig om te wennen aan hun lopende backs en middenvelders”, analyseerde de winnende trainer. „Maar al met al is dit een dik verdiende overwinning. Zelfs de coach van Montfoort (de plaatsvervanger van de ontbrekende Gert Kruys, de oud-trainer van FC Volendam, red.) zei na afloop dat hij van ons genoten had.”

Na een klein half uur ving Damian Viedma de bal op met zijn borst om vervolgens met een omhaal Monnickendam op voorsprong te brengen. Met nog een paar minuten te gaan in de eerste helft scoorde Joey van Ede de gelijkmaker. Maar toch gingen de bezoekers met een 1-3 voorsprong rusten, dankzij doelpunten van Kik Braspenning (na een mooie individuele actie) en Donny Reugebrink (na goed storen van Sam Oudhuis). De aangever moest later het veld verlaten met een hoofdblessure.

Looijen verwachtte in de de tweede helft een stormloop van de bezoekers, maar Monnickendam hield de tegenstander onder controle. Via wederom een goede individuele actie van Braspenning en een volley van Reugebrink werd het uiteindelijk nog 1-5.

Montfoort’19-Monnickendam 1-5. 29. Viedma 0-1, 42. Van Ede 1-1, 44. K. Braspenning 1-2, 45. Reugebrink 1-3, 60. K. Braspenning 1-4, 62. Reugebrink 1-5.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen