Een glazen entree-kas, die het midden houdt tussen binnen en buiten. De winkel van biodynamisch bedrijf De Lepelaar is nu ’een nóg mooier uithangbord’
De winkel van De Lepelaar is vernieuwd.© Foto aangeleverd
Een totaal vernieuwde winkel. Met koffiebar en proefkeuken. Biodynamisch teeltbedrijf De Lepelaar uit ’t Rijpje is weer helemaal bij de tijd.
Liefhebbers kunnen vrijdag 24 en zaterdag 25 maart komen kijken tijdens twee open dagen. ,,Voor deze gelegenheid is er een tweedaagse minimarkt opgezet met allerlei gezonds en lekkers en zijn er rondleidingen in de tuinbouwkassen’’, zegt mede-eigenaar Jorinde Schrijver van De Lepelaar.
Ze is blij met de vernieuwde winkel. ,,We hebben een nóg mooier uithangbord gekregen voor alles waar wij voor staan.’’ Het biodynamische bedrijf kent al jaren een trouwe klantenkring. De winkel is nu voorzien van een glazen entree-kas. Schrijver: ,,Die houdt eigenlijk het midden tussen binnen en buiten en is ontworpen als plek waar je als klant van de winkel gemakkelijk even neer kan strijken in het zonnetje en tussen het groen.’’
Halve eeuw
Genieten van de warmte kan in de glazen entree-kas.© Foto aangeleverd
Jan Schrijver (en later ook zijn dochter Jorinde) werken met De Lepelaar al ruim een halve eeuw aan wat op dit moment wordt bestempeld als toekomstbestendige landbouw. Maar het is nog steeds ploeteren. ,,De markt voor bio-producten zit in zwaar weer, er zijn grote personeelstekorten, de bedrijfskosten zijn omhoog geschoten en de concurrentiepositie staat onder druk door de royale hulppakketten die de grote vervuilers in de landbouw naar zich toe trekken’’, meldt Jorinde Schrijver. ,,De Nederlandse overheid wil groeien naar vijftien procent biologische landbouw in 2030 maar stevent af op een forse krimp als het op deze voet verder gaat.’’
Tijdens de open dagen op 24 en 25 maart kunnen gasten ook genieten van proeverijen. Centraal staan de verse biologische groenten van eigen land. Aangevuld met (nieuwe) producten van bekende leveranciers: Maalderij De Gouden Engel is er met meelmixen en koekjes, Bakkerij Zonnemaire laat nieuwe broden proeven, Schulp heeft krachtsap in de aanbieding en de eigenaar van Illimani verrast de bezoekers met lekkere koffies. Namens De Lepelaar maakt natuurvoedings-chef Joris van Tongeren proeverijen.