Er is geen ontkomen aan: ondernemers moeten duurzaam gaan werken. Maar kun je dat ook samen doen? En hoe doe je dat dan?

Organisatoren Pieter Vink en Kees Mosch.© Foto aangeleverd

Marten Visser
Schagen

Hoe kun je als ondernemer duurzaam werken? En nog beter: hoe kun je dat samen doen?

Deze vragen staan centraal tijdens een speciale informatieavond van de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) en Industrie Bedrijvengroep Schagen (IBS). Op maandag 3 april kunnen ondernemers in zaal Alpha aan de Loet veel meer te weten komen over energietransitie.

’De tijd voor de transformatie naar een meer duurzame bedrijfsvoering is aangebroken. Of je nu wilt of niet. In de eerste plaats omdat het simpelweg niet anders kan, maar ook omdat de overheid het van ons vraagt. In 2050 moet ieder bedrijf energieneutraal werken. Dat lijkt ver weg, echter de tijd vliegt voorbij. Er moet nog veel werk verzet worden. Doen we dit als bedrijven samen, dan gaan we sneller en efficiënter. Dat is de gedachte achter de voorlichtingsavond, die veel ruimte biedt voor overleg en discussie’, melden organisatoren Kees Mosch van de ondernemersvereniging en Pieter Vink van IBS.

Vooral ondernemers die met hun bedrijf op een bedrijventerrein zitten kunnen prima samenwerken aan een duurzame toekomst, denkt het duo. Tijdens de bijeenkomst geven professionals op het gebied van duurzame energieoplossingen, financiering en wetgeving hun visie. Ook komen vertegenwoordigers van Bejo Zaden en Camping de Lepelaar aan het woord. Zij hebben ervaring in het opzetten van een duurzame organisatie en vertellen daar over.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via aanmelden@ondernemendschagen.nl .

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.