Fortuna Sittard-supporters provoceren na verloren wedstrijd tegen FC Volendam, 35-jarige man uit Geleen aangehouden

1 / 2
Internetredactie
Volendam

Na de voetbalwedstrijd tussen FC Volendam en Fortuna Sittard zijn vrijdagavond ongeregeldheden ontstaan. Limburgse supporters weigerden volgens de politie om na de verloren wedstrijd de bussen in te gaan en zochten de confrontatie met supporters van de thuisploeg. Een 35-jarige man uit Geleen is aangehouden.

Agenten probeerden escalatie te voorkomen, waarna het geweld zich tegen de politie richtte. Met de hulp van stewards konden de supporters uiteindelijk de bussen in worden begeleid en keerde de rust terug. Niemand raakte gewond.

Eén van de zes bussen met Fortuna Sittard-supporters raakte beschadigd en kon niet meer verder. Hiervoor is een vervangende bus geregeld zodat de fans naar huis konden.

De politie doet verder onderzoek naar de ongeregeldheden en sluit niet uit dat er meer mensen worden opgepakt.

FC Volendam won de westrijd in eigen stadion met 2-1.

Lees ook: ’Buur-Buur-Buur’ schreeuwen de fans. Deense wingback helpt Volendam aan winst tegen Fortuna

Josh Flint en Carel Eiting van FC Volendam vieren de overwinning na afloop van de eredivisiewedstrijd tegen Fortuna Sittard op 17 maart.© Foto: ANP/Gerrit van Keulen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.