De WR63 ging jarenlang met hengelaars de zee op. Nu vaart het kottertje op de binnenwateren. De jonge eigenaar verbouwt het tot drijvende woning

De bewoner vertelt over zijn kottertje.© Still van Youtube

Van onze verslaggever
Wieringen

Hoe een oud Wieringer kottertje een mooi tweede leven krijgt.

Het is te zien in een korte documentaire op het Youtubekanaal Tinydocu, waar mensen die ’op een andere manier wonen’ worden gevolgd. Het kanaal portretteert Thom, een jonge gast die heeft besloten op een schip te gaan wonen.

Op de film stuurt Thom zijn woonschip over de binnenwateren. Op de boeg is het nummer WR63 duidelijk te zien. Daarom deelt Wieringer fotograaf Kenneth Stamp het filmpje op zijn Facebookpagina. Het roept herinneringen op, zo blijkt. ’Jan Poortman zijn oude scheepje’, reageert iemand.

Onder de video op Youtube leggen kenners uit dat het scheepje een ruime historie heeft. ’Het is van origine de WR63, daarna WR163, WR 30, en WR132. Gevist en sport gevist vanuit Den Oever. Dit scheepje is 16,5 meter lang, 3,60 breed en ligt 1,60 diep. Doorvaarthoogte blijft net onder de 9 meter’, weet iemand te melden.

De nieuwe eigenaar betaalde 22.000 euro voor zijn schip, vertelt hij. Thom is nog steeds bezig het te verbouwen tot zijn drijvende huis. Pas op met dat staalwol tegen de scheepshuid, reageren verschillende mensen op de beelden uit het filmpje. ’Dat houdt vocht vast.’’

(Bekijk hieronder de video over de WR63)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.