Raad van State stelt uitspraak over hotel bij A7 voor de tweede keer uit

Ontwerp voor het hotel.© Archieffoto

Frederique Teillers
Purmerend

Het conflict tussen de gemeente Purmerend en de provincie over een Van der Valkhotel gaat nog langer slepen: de Raad van State stelt de beslissing voor de tweede keer uit.

Een zeventig meter hoog hotel moet verrijzen in de Kom van de A7, op de plek van het Beusebos. Als het aan de meerderheid van de gemeenteraad ligt tenminste. De provincie ligt dwars omdat het niet zou voldoen aan regelgeving voor landelijke gebieden. Daarom stapte Purmerend naar de rechter.

Onder meer natuurorganisaties kijken uit naar de uitspraak van de Raad van State, zij zijn fel tegen. De provincie gaf eerder aan dat een gebouw een te grote impact zou hebben op de omgeving, zoals de Bemster en delen van de Stelling van Amsterdam. Er zou ook te weinig overlegd zijn met de buurgemeenten, Rijksdienst Cultureel Erfgoed en Unesco.

De beslissing zou in eerste instantie in januari genomen worden, later werd dat uitgesteld naar medio maart. De betrokkenen worden nu nogmaals om geduld gevraagd.

De verantwoordelijke bij de Raad van State geeft aan dat er door de complexiteit van de zaak meer tijd nodig is. „We begrijpen dat het vervelend is en onzekerheid meebrengt, toch vragen we begrip voor een verdere verlenging.” Er zou alles aan gedaan worden om binnen een maand een uitspraak te doen.

Lees ook: Rechtszaak over hotel Beusebos bij Purmerend valt slecht bij commissaris van de Koning in Noord-Holland: ’Niet goed te praten naar inwoners toe’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.