Stofzuiger op het middenveld van Purmerend, de bal afpakken en inleveren

Ron Weinbrecher
Purmerend

Promotie naar de tweede klasse lijkt uit het zicht te raken voor Purmerend. De ploeg hoopte het volgende seizoen de zijwaartse overstap naar de tweede klasse op zaterdag te maken, maar is de aansluiting met de top kwijtgeraakt. De titel van de derde periode is een strohalm. De reeks van zeven wedstrijden begint met het pikante duel tegen Ilpendam.

,,Scorend vermogen hebben we genoeg, maar we krijgen teveel doelpunten tegen’’, verklaart Jurre Oudewortel (23) de prestaties van Purmerend. ,,We hebben goede voetballers in de verdediging staan, maar geen mandekkers die een spits negentig minuten kunnen uitschakelen.”

De middenvelder heeft zich in de basis geknokt bij Purmerend. ,,Ik heb wel eens weekenddienst en kan doordeweeks niet altijd trainen. Ik zat daarom in het begin van de competitie af en toe op de bank, maar de laatste tijd sta ik er vast in. In het veld ben ik als een stofzuiger, ik speel fel, pak de bal af en lever die in bij een betere voetballer. Ik ken mijn plaats. Dat weten mijn medespelers, ik voel me gerespecteerd in die rol.”

Oudewortel, die woont in Zuidoostbeemster, kan zich vinden in de overstap naar de zaterdag. ,,Mij persoonlijk maakt het niet veel uit. Als ik in het weekeinde moet werken, kan ik er op beide dagen niet bij zijn. Van vrienden hoor ik dat het prettig is om op zaterdag te voetballen en daarna zonder schuldgevoel te kunnen stappen. Als we op zondag spelen is dat een stuk lastiger.”

Over de kansen voor plaatsing voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse zegt Oudewortel: ,,De vierde plek is nog niet definitief uit het zicht, maar we zullen er keihard voor moeten werken.”

Purmerend-Ilpendam

,,Dit is altijd een bijzonder lastig potje voor Purmerend. Ilpendam is tegen ons extra gebrand op een goed resultaat. De uitwedstrijd hebben we moeizaam met 3-4 gewonnen. Ik ga voor een krappe 2-1 zege.”

ZOB - Roda’46

,,ZOB is goed bezig in de eerste klasse, Roda’46 staat dicht in de buurt. De ploegen zijn, denk ik, aan elkaar gewaagd. Ik houd het op 2-2.”

Koedijk-De Rijp

,,Koedijk heeft net iets meer kwaliteit dan De Rijp en wint met 3-1.”

Ron van der Velde, trainer van Marken, voorspelde vorige week alleen de uitslag van SDOB goed.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Jurre Oudewortel (Fc Purmerend)

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen