’Positie van Vitesse’22 is geen verrassing, we kunnen nog beter’, stelt naar ADO’20 verhuizende steunpilaar Joey van Esveld

Ron Weinbrecher
Castricum

Joey van Esveld (20) van Vitesse’22 maakt komende zomer de overstap naar ADO’20. De aanvallende middenvelder, die nooit voor een andere club uitkwam dan Vitesse’22, is vastbesloten om zijn periode bij de Castricummers af te sluiten met een zo hoog mogelijke positie in de eerste klasse.

De talentvolle voetballer bewijst dit seizoen met inmiddels zeven doelpunten en meer dan tien assists zijn waarde voor Vitesse’22. Zijn huidige positie op het veld, aanvallende middenvelder, is echter niet de beoogde plek bij zijn nieuwe club. ,,ADO’20 heeft mij specifiek benaderd voor de positie van buitenspeler. Raymond de Waard (DEM) en Ruben Doesburg (Katwijk) vertrekken na dit seizoen.”

ADO’20 toonde vorig jaar al interesse in Van Esveld, maar hij hield de boot af. ,,Ik werd gevraagd voor het Onder 23 elftal, maar dat was voor mij geen optie. Ik wil bij de senioren voetballen, komend seizoen krijg ik de kans bij de selectie.”

De HBO-student vind het geen verrassing dat Vitesse’22 het goed doet in de eerste klasse. ,,Ik denk zelfs dat we nog hoger kunnen. We zijn bezig met een goede reeks en ik heb nog steeds het idee dat we als groep beter worden. Het gat tussen de koploper HBC en onze ploeg is maar zes punten.’’

Zijn eigen ambities zijn inmiddels aangewakkerd. ,,Het zou mooi zijn als ADO’20 kampioen wordt. Dan kom ik bij een club terecht die in de tweede divisie speelt; de top van het amateurvoetbal.”

Van Esveld heeft zijn focus gericht op het restant van de competitie. Met zondag Hoofddorp als tegenstander, de ploeg die derde staat.

Vitesse’22-Hoofddorp

,,Hoofddorp heeft bepaald geen onaardige ploeg. De uitwedstrijd hebben wij verdiend verloren. Maar we hebben bewezen dat we in Castricum heel moeilijk te verslaan zijn. Het wordt een lastige wedstrijd, wij winnen met 2-1.’’

FC Castricum - VVA/Spartaan

,,Castricum wint met 2-0. Het wordt weer eens tijd dat die ploeg wint. Het gaat niet zo goed, zeker als wordt bedacht dat voor dit seizoen werd gesproken over promotie.”

Uitgeest - Hillegom

,,Hillegom is de betere ploeg en wint 1-3.”

De drie wedstrijden waar trainer Enrico Schouten van Wijk aan Zee vorige week zijn licht over liet schijnen werden afgelast.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Joey van Esveld (Vitesse’22)

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen