Bergen te wisselvallig om zich te mengen bij de subtop

Ron Weinbrecher
Bergen

Ricardo Vos (29) zou graag de de tweede klasse willen bereiken met Bergen. De jonge talentvolle groep speelt in zijn ogen momenteel te grillig om aanspraak te maken op promotie.

,,Aan de ene kant is het mooi als je een jonge talentvolle groep spelers hebt, maar aan de andere kant is dat ook een nadeel. Jonge spelers hebben moeite om een constant niveau te halen. Daar is meer ervaring voor nodig. Als we met Bergen wat minder spelen, zakken we vaak meteen door de ondergrens.”

Bergen had volgens Vos wel iets hoger moeten staan dan de huidige zesde plek.

,,Er zit niet veel meer in dit seizoen, denk ik. Het is nu zaak dat alle spelers blijven, we constanter worden, minder goals tegen krijgen en af en toe er wat meer de beuk in gooien. Dan zie ik Bergen over een paar jaar naar de tweede klasse promoveren.”

De Alkmaarder is redelijk tevreden over zijn eigen prestaties die hij tot dusver dit seizoen heeft laten zien.

,,Ik ben een middenvelder die veel looparbeid verricht. Ik kan op meerdere posities uit de voeten, maar ik kom controlerend op het middenveld het best tot mijn recht.”

Vos, die al vanaf zijn vijfde jaar op het complex van Bergen te vinden is, denkt nog lang niet aan stoppen. ,,Voetbal is veel te leuk, ik ben de komende jaren nog wel bij Bergen te bewonderen.”

Zeevogels - Bergen

,,Dit wordt een fysieke wedstrijd met veel strijd op een zwaar veld. Het zou mooi zijn als wij laten zien goed met die omstandigheden overweg te kunnen. Thuis hebben we 2-1 gewonnen, ik ga ervan uit dat het deze keer 1-2 wordt.”

Hugo Boys-Limmen

,,Limmen is duidelijk uit vorm. Ik heb daarom het idee dat Hugo Boys een stuntje kan uithalen en 1-1 gelijk speelt. Het verbaast mij overigens wel dat Limmen momenteel minder presteert. Ik vond het een uitstekend team, maar die ploeg lijkt het een beetje kwijt.”

Koedijk-De Rijp

,,De Rijp maakt het Koedijk niet lastig. Het wordt een eenvoudige zege voor de thuisclub. Koedijk heeft meer kwaliteit in de ploeg. Ik denk aan 3-1.’’

Sem Winter van Limmen kende geen gelukkige week. De voorspelling dat Limmen het topduel tegen Meervogels zou winnen kwam niet uit en de Limmenaar zat er ook naast met zijn voorspellingen van de wedstrijden tussen Hugo Boys-Koedijk en Bergen-De Rijp.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Ricardo Vos (Bergen)

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen