Mag Jason in het Big Brotherhuis blijven? Jongste bewoner heeft opnieuw veel stemmen nodig. Familie is campagne gestart

Jason in het huis met post van fans.© Foto PR

Annemiek Jansen
Beverwijk

Jason Glas uit Beverwijk dreigt opnieuw het Big Brotherhuis te moeten verlaten. Hij is voor de vijfde keer genomineerd. Zijn ouders zijn een campagne gestart. Alleen stemmen van het publiek kunnen Jason in het Big Brotherhuis houden.

Ze hebben overal flyers opgehangen en er worden speciale appgroepen aangemaakt om iedereen op Jason, met 20 jaar de jongste bewoner van het huis, te laten stemmen. ,,Als Jason eruit gaat, dan hebben we er vrede mee. Hij ook, hoor. Hij heeft al zoveel meegemaakt, zoveel spellen gespeeld’’, zegt zijn vader Jeff. Maar twee weken voor de finale zou het ook leuk zijn als zijn zoon wel het einde zou halen. Het avontuur van het televisieprogramma, waarin de bewoners 24 uur per dag met camera’s worden gevolgd, loopt op zaterdag 1 april ten einde.

Lees ook: Na een vliegtuigje van zijn fans mag Jason ook langer in het Big Brotherhuis blijven

(Tekst gaat door onder de foto)

Jason Glas in de ’blauwe’ slaapkamer van het Big Brotherhuis.© Foto PR

Twitter

Vorige week bleek dat medebewoner Bart Vandenbroek meer stemmen had dan, de tot dan toe zeer populaire, Jason en als eerste mocht blijven. Deze week staat Bart ook op de nominatie om het huis te verlaten. Evenals zijn landgenoot Ali Burhan. Ook hij is populair. Op Twitter blijken de drie bewoners allemaal veel fans te hebben, dus het lijkt voor Jason de meest spannende nominatie tot nu toe te worden.

Lees ook: Jason (20) is jongste bewoner van het Big Brother-huis en hij speelt zich meteen in de kijker. ’Hij is heel relaxed, zo is hij normaal ook’

Zaterdagavond

De genomineerde bewoner met de minste stemmen moet het huis verlaten. Dat wordt bekend in de live uitzending zaterdagavond op RTL5 (20-21 uur). De ouders van Jason weten tegenwoordig wel wat ze op zaterdagavond doen. Dan zijn ze te gast in de studio. ,,Ja’’, zegt ze vader, ,,als we tegenwoordig iets afspreken op zaterdagavond dan doen we dat onder voorbehoud.’’

Stemmen op Jason dat hij in het huis moet blijven? Dat kan tot zaterdag 18 uur op www.rtlxl.nl/big-brother-voting (wel eerst een account aanmaken).

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen