’Tachtig procent van selectie heeft aangegeven te stoppen na dit jaar’, dit maakte het besluit van trainer Enrico Schouten makkelijker om al na een jaar te stoppen bij Wijk aan Zee

Ron Weinbrecher
Wijk aan Zee

Trainer Enrico Schouten verlaat al na één seizoen Wijk aan Zee. De oefenmeester uit Koog aan de Zaan wordt, net als in het verleden bij KFC, assistent van Guillaume Groot, nu bij eersteklasser Assendelft. ,,Op trainingskamp gaf tachtig procent van de selectie aan na dit seizoen te stoppen of ergens anders te gaan voetballen. Dat maakte de beslissing makkelijker.”

Vorig seizoen draaide Wijk aan Zee nog prima mee in de vierde klasse. Nu is het kommer en kwel en probeert het team zaterdag in de confrontatie met concurrent Velsen de laatste plaats te verlaten. Trainer Enrico Schouten weegt zijn woorden voorzichtig. ,,Het is een prachtclub, leuke spelers en een mooie accommodatie, maar sportief ontbreekt het een en ander. Ik mis de prestatiedrang binnen ons elftal. Het is al een wat ouder team, de jongens spelen het liefst hun eigen spelletje. Ik heb wat meer ambities. Ik ben geen trainer voor ’bezigheidstherapie’.” Ook de grootte van de selectie is een pijnpunt. ,,Diverse spelers hebben ander werk gekregen, zijn geblesseerd of lopen stage in het buitenland. Tegen Jong Hercules speelden we met vier voetballers uit het beoogde basiselftal. Iedereen doet zijn stinkende best, maar met zoveel afwezigen kunnen we niet winnen.”

Het is volgens Schouten nog maar de vraag of Wijk aan Zee volgend seizoen een standaardteam op de been kan brengen. ,,Ik heb bijvoorbeeld begrepen dat sterkhouders als Thijs Hittema en Mike van der Heijden naar Jong Hercules vertrekken. Het gaat me aan het hart, maar als zoveel spelers aangeven niet meer in het eerste te voetballen, wordt het een lastig verhaal. Laten we hopen dat meevalt.”

Wijk aan Zee-Velsen

,,Wij winnen met 2-0. We hebben kwaliteit genoeg, ik vind ons team een klasse beter dan Velsen.”

Waterloo-Jong Hercules

,,Jong Hercules heeft geen wereldploeg, maar het is een ervaren en geslepen team. Dat is tegen Waterloo doorslaggevend. Ik ga uit van 1-3.”

Velsenoord-SVIJ

,,Het zijn gelijkwaardige ploegen, het thuisvoordeel geeft de doorslag: 2-0. Wie kampioen wordt in onze klasse? Hoofddorp, dat is veruit de beste ploeg.’’

Stijn Peijs van FC Castricum had vorige week de uitslag van Vitesse’22 goed voorspeld. Hij zat er naast met de uitslagen van Uitgeest en zijn eigen ploeg.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van:

Enrico Schouten (Wijk aan Zee)

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen