Rabella Wiersma-de Faria voert lijst Code Oranje aan in Noord-Holland

Rabella Wiersma-de Faria bij de aftrap donderdag van de Statenverkiezingen in het Provinciehuis van Haarlem.© Peter Schat

Van onze verslaggever
Haarlem

Oud-wethouder van Opmeer en Rotterdam en voormalig Zwarte Zakenvrouw van het Jaar Rabella Wiersma-de Faria voert de lijst aan van Code Oranje bij de Statenverkiezingen in Noord-Holland.

Code Oranje is in Noord-Holland lijst 22 en streeft naar ’co-democratie’, waarin de samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van Noord-Holland centraal staat. Door haar ervaring als wethouder ervoer Rabella Wiersma hoeveel moeilijker het is als lokale partij een luisterend oor te vinden bij de provincie en de landelijke politiek. Bijvoorbeeld voor de specifieke nood van ouderen bij openbaarvervoerlijnen die geschrapt worden. ,,Lokale partijen moeten een stem hebben in de provincie omdat zij dicht bij hun inwoners staan’’, vindt zij.

Rabella Wiersma-De Faria heeft naast haar politieke werk ervaring in de diplomatieke dienst en was ondernemer in de luchtvaart. Als Zwarte Zakenvrouw van het jaar 2001 in Londen is ze één van de eerste vrouwen geweest die diversiteit vanuit economisch perspectief benaderde en maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel had. Zij woont vijf jaar in Opmeer, waar ze ook twee jaar wethouder was met sociaal domein in haar portefeuille.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen