FNV: vanaf woensdag zesdaagse staking stadsreiniging in Rotterdam

ANP Producties | Bron: ANP
Rotterdam

De medewerkers van de reinigingsdienst van de gemeente Rotterdam gaan vanaf woensdag 15 tot en met maandag 20 februari staken, meldt de FNV Overheid. Daarnaast zullen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op de 17e geen boetes uitdelen. De stakers willen een loonsverhoging.

Volgens de FNV blijkt uit het laatste loonbod "onvoldoende waardering", waarbij ook gewezen wordt op de hoge inflatie. Het gaat om een loonbod van "een schamele 5 procent per 1 februari 2023 en 3 procent per 1 april 2024".

De vakbond kondigde eerder al acties aan in onder meer Den Haag, de Betuwe en Emmen. Ook werd in Utrecht een tijd geen vuilnis opgehaald en waren er werkonderbrekingen in onder meer Amsterdam. De sector waarop de cao voor gemeenteambtenaren van toepassing is telt ruim 187.000 werknemers.

De FNV stelde medio november een ultimatum nadat het cao-overleg met de VNG op niets was uitgelopen. De FNV wil een loonsverhoging van 12 procent voor één jaar. Ook eist de vakbond automatische prijscompensatie in de cao voor 2024.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.