Duo stopt drie jaar na overname met restaurant Hemels in Hoorn, zaak krijgt nieuwe eigenaar. ’Het is tijd voor iets nieuws’

De horecazaak aan het Nieuwland.© Foto Mediahuis / Eric Molenaar

Martijn Mak
Hoorn

Drie jaar nadat Merlijn en Kelly Hofman restaurant Hemels in Hoorn hebben overgenomen, stoppen zij met de exploitatie van de zaak. „Het is tijd voor iets nieuws”, schrijven de eigenaren op Facebook. Wat dat is, blijft voor buitenstaanders nog even gissen.

Aanstaande zaterdag, 11 februari, is het de laatste dag voor Merlijn, Kelly en hun werknemers. Op sociale media worden de vaste gasten bedankt voor de ’hemelse’ jaren. ’Wij en al onze medewerkers zien jullie graag terug op onze nieuwe werkplek’, valt te lezen, wat impliceert dat aan iets nieuws wordt gewerkt. Merlijn Hofman houdt zijn toekomstplannen echter nog even voor zich. „Ik maak dit graag op een later moment bekend.”

(Tekst gaat door onder het Facebookbericht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De horecaondernemer benadrukt dat Hemels gewoon blijft bestaan. Wie de nieuwe uitbater van het restaurant is, wil hij niet zeggen.

Hofman en zijn partner hadden met het restaurant een stroeve start na de overname in 2020. Door de coronamaatregelen was de zaak op de hoek van de Gedempte Turfhaven en het Nieuwland meteen vleugellam. Een faillissement wordt ternauwernood afgewend, mede dankzij uitstel van huurbetaling en een loonoffer van vijf medewerkers. In hoeverre de coronacrisis invloed heeft gehad op het besluit om te stoppen, wordt niet duidelijk.

Lees ook: Personeel behoedt Merlijn en Kelly met loonoffer voor nachtmerrie in eerste horecazaak

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen