Fiona moet nog even wennen aan rol als huispoes

Fiona Tuin doet haar best.© Foto ’t Schuthok

Harmke Snijdewind

Ze hebben het er maar druk mee, in asiel ’t Schuthok. Met de familie Tuin. Dit is er ook eentje van. Fiona Tuin. Een mooi bol cypertje dat rond mei twee wordt.

De eerste kat van Weesdier 2023 was van dezelfde dynastie, Dex. Er kwamen en gingen er meerdere. Een nog bollere cyper, Bruno, behoort er ook toe. Ook hij wacht op een rustig plekje voor altijd.

Best mogelijk dat er nog verwanten binnenkomen. Want de gebruikers van het hobbylandje houden de boel in de gaten en af en toe controleren de asielmensen ook nog eens op onbeveiligde katten.

Vorstenhuisje

Het was een gezellig tuinencomplex waar de moeder van dit vorstenhuisje na vele omzwervingen terecht kwam. Oorspronkelijk huiskat maar op de een of andere manier totaal de weg naar haar huis kwijt. En nee, ook geen chip.

Bij aankomst was het winter en corona en niks niet gezellig. Ze wist er echter een redelijk beschut schuurtje te betrekken. En de eigenaars, die in dat jaargetijde weinig komen, deden niet moeilijk. Sterker nog, ze kwamen juist vaker vanwege haar. Want ze barstte van de charme en had talent voor communicatie. En natuurlijk namen ze niet alleen voor zichzelf wat lekkers mee maar ook voor haar. Deden de buren ook. En hun buren. Overal stonden brokjes en blikken in de kas. Het leven was dik in orde.

Knappe kerel

Maar hoe gaan die dingen? Er kwam een knappe kerel langs. Nachten vol erotiek en hartstocht tussen de boerenkool. Dat beviel. En poes ook, negen weken later. Nou krijgt de gemiddelde niet gesteriliseerde poes drie nestjes per jaar. Van tussen de vier en zes stuks. Reken maar uit.

Er kwamen meer patsers uit de buurt af op de mooie lellebellen van het tuinencomplex. Nou zijn er vandaag de dag veel mensen die beweren iets met passie te doen. Brood bakken, muziek maken, post bezorgen of het land besturen. Maar wie wil zien wat dat werkelijk inhoudt moet toch eens ’s nachts langs zo’n poezenparadijs. Voorzichtig, vooral niet storen. Da’s heel anders dan overdag.

Wulpshuid

Van de erotiek, de wellust en de wulpsheid beslaan daar de brillenglazen. Loeiend eisen laatkomers de aandacht van de tuinprinsessen op. Da’s leuk, maar niet vrijblijvend. Het aantal steeg gestaag. Het werd beregezellig, maar liep enigszins uit de hand. Vandaar het asiel (0223-631447). En een actieve dierenarts. Zodat veel katten nu opeens vaag iets missen.

Fiona, Dex en Bruno en anderen groeiden weliswaar op tussen de tuinders maar bleven als peuters zorgvuldig uit hun directe buurt. Moest van hun moeders. En omdat ze niet zo betoverend zijn en mimisch minder sterk dan de grondlegster van de familie hebben ze nu wat in te halen. Want ze worden huispoezen. En dat is bar wennen. Nee heus, de meeste mensen deugen. Echt wel.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.