Nederlander uit Deventer omgekomen door aardbeving Turkije

ANP Producties | Bron: ANP
Deventer

Een 26-jarige Nederlandse man uit Deventer is in Turkije door de aardbevingen om het leven gekomen. Dat heeft de Deventer Centrum Moskee woensdag bevestigd na berichtgeving van RTV Oost. Volgens de moskee kwam Furkan Kazci in de plaats Kahramanmaraş ten noorden van de getroffen stad Gaziantep om het leven.

De moskee meldt dat de ouders van het slachtoffer vanuit Nederland naar het gebied zijn gereisd voor hun zoon. Ook voetbalclub Turkse Kracht Deventer heeft de dood van Kazci in een bericht op Facebook bevestigd.

"We hebben helaas het droevige bericht ontvangen dat Esat Furkan Kazcı is overleden. Moge God hem belonen met zijn barmhartigheid. We wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe. Ook als vereniging zijn wij diep geraakt", aldus het bericht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht nog niet bevestigen. Eerder meldde het ministerie dat na de aardbevingen zeven Nederlanders worden vermist in Turkije. Er zijn geen vermisten voor Syrië opgegeven.

Bij de aardbevingen afgelopen maandag zijn in Turkije en Syrië duizenden mensen om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.