Slordige parkeerders opgelet. De boa’s van de gemeente Schagen gaan extra controleren. Tijd in de blauwe zone verlopen? Dan mag je een boete van bijna 120 euro aftikken

Van onze verslaggever
Schagen

Mensen die nog wel eens een loopje nemen met de parkeerregels, lopen de komende tijd kans dat ze de portemonnee moeten trekken.

De boa’s van de gemeente Schagen (buitengewoon opsporingsambtenaren) gaan de komende tijd extra strikt controleren. Schagen stelt vast dat automobilisten het hier en daar niet zo nauw nemen met de parkeerregels. ’Boa’s zien erop toe dat de gemeente Schagen leefbaar en veilig blijft. Om dit te behouden controleren zij de komende periode extra op parkeerregels’, meldt de gemeente.

Parkeerders lopen het risico een bekeuring te krijgen wanneer zij op een plek parkeren waar dat niet mag. Bijvoorbeeld wanneer een auto buiten het aangegeven parkeervak staat, wanneer er geen parkeervergunning is of omdat de tijdslimiet van de blauwe zone is overschreden.

Dat kost ook echt geld: wie bekeurd wordt moet in totaal 119 euro aftikken (110 euro boete, negen euro administratiekosten).

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.