Verdachte (16) doodsteken tiener Dani (14) langer in voorarrest

Een laatste eerbetoon voor de doodgestoken Dani (14).© Archieffoto Marcel Rob

Ricky Mohabbat
Hoorn

Tijdens de pro-formazitting in de zaak rondom de overleden tiener Dani (14) is besloten dat het voorarrest van de verdachte (16) wordt verlengd. Hij wordt verdacht van het doodsteken van het slachtoffer.

De advocaat van de verdachte, Thijs Kapinga laat weten dat hij hoopt dat de volgende zitting inhoudelijk wordt behandeld. Dani werd vorig jaar oktober voor het schoolplein van het Oscar Romero in Hoorn neergestoken. Hij overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen.

Lees ook: Vader Dani gebroken door verdriet. ’Ik heb er geen woorden voor’. Hoornse raad houdt minuut stilte voor overleden tiener

Herdenkingen

Na het overlijden werden er verschillende herdenkingen voor het slachtoffer gehouden. Voor het schoolplein lag een zee van bloemen, neergelegd door medeleerlingen van Dani. Ook werd er in Westwoud, waar hij woonde, een condoleanceregister geopend. Het laatste afscheid was een stille tocht vanaf het uitvaartcentrum Johannes Poststraat naar de plek waar Dani werd neergestoken.

Lees ook: Hartverscheurend gesnik vult de parkeerplaats na stille tocht voor doodgestoken Dani (14)

De nabestaanden van Dani lieten eerder weten dat ondanks het verdriet van het verlies van hun zoon en broer, de steunbetuigingen erg gewaardeerd werden.

Lees ook: Een mooi eerbetoon voor de overleden Dani (14): ’Zo’n lieve jongen. Waarom?’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen