Curatoren Velsense papierfabriek Crown Van Gelder in gesprek met ’zeer serieuze overnamekandidaat’

Een serieuze overnamekandidaat voor Crown Van Gelder© archieffoto

Pieter van Hove
Velsen-Noord

De curatoren van het failliet verklaarde Crown Van Gelder zijn momenteel in gesprek met een kandidaat voor de overname van de papierfabriek in Velsen-Noord.

Volgens curator Rocco Mulder betreft het een zeer serieuze gegadigde. Hij wil niet kwijt om welke partij het gaat. Belangstellenden hadden tot dinsdagmiddag 12 uur de gelegenheid mee te doen aan het biedingsproces.

Daaruit kwamen zowel buitenlandse als Nederlandse partijen naar voren. De termijn was verlengd om zo met een goed onderbouwd bod te komen.

Lees ook: ’Snel doorstart van papierfabriek Crown Van Gelder, anders loopt het personeel weg’, zegt oud-werknemer Wiebe Wassenaar. ’Dit faillissement is heel anders dan de vorige’

De curatoren – naast Rocco Mulder is dat Alfons Dunselman – hebben de biedingen geanalyseerd en zijn met één kandidaat verder gegaan. Hierover is inmiddels de ondernemingsraad van Crown Van Gelder ingelicht. Mulder hoopt binnen enkele dagen meer duidelijkheid te kunnen verstrekken.

Lees ook: Optimisme over doorstart Velsense papierfabriek Crown Van Gelder. ’We hebben kandidaten uit het buitenland en Nederland’

Lees ook: Personeel overdonderd door faillissement, mineurstemming bij de fabriekspoort van papiermaker in Velsen-Noord

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen