Blaricumse student ’te licht’ voor bedrijfskunde in Rotterdam. Raad van State vindt twee herkansingen genoeg

© Foto ANP/Koen Suyk

Jan van Ommen
Blaricum

Een 24-jarige student uit Blaricum heeft van de Erasmus Universiteit in Rotterdam(EUR) meer dan genoeg kansen gehad om zijn eerste jaar (propedeuse) Bedrijfskunde te halen.

Het houdt wel een keertje op met hertentamens, zo blijkt vandaag uit een einduitspraak van de Raad van State. Ofschoon de Blaricummers slechts twee studiepunten te weinig heeft, breekt hem dat toch op. Want de twee punten betreffen het verplichte en cruciale vak wiskunde.

Vertraging

De Blaricummer stapte naar de hoogste bestuursrechter omdat hij vond dat de EUR hem niet voldoende de kans heeft gegeven om zijn wiskunde te halen. Hij liep naar eigen zeggen onder meer vertraging op door een ziekte van zijn vader en zijn vrijwillige lidmaatschap van de Faculteitsraad.

Lees ook: Student (24) uit Blaricum vecht besluit universiteit aan en eist herkansing voor propedeuse. Rechter: ’Misschien is wiskunde gewoon je vak niet’

De Raad van State stelt evenwel vast dat de student tot twee keer toe een herkansing heeft gehad om alsnog zijn wiskundetentamen te halen. Alleen bleven de cijfers laag en zat er geen stijgende lijn in.

Verwijtbaar

Verder vindt de Raad het verwijtbaar dat de Blaricummer de laatste jaren geen contact meer heeft gezocht met zijn decaan, dan wel studieadviseur. Daar had hij zijn specifieke problemen aan de orde kunnen en moeten stellen. Nu is het over een uit. Een derde herkansing zit er niet in.

Hij zal nu of een andere studie moeten zoeken, of naar een andere universiteit moeten verkassen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen