Succesvolle historische serie ’Het Verhaal van Nederland’ zoekt mannelijke figuranten voor opnames in Edam

Acteur Daan Schuurmans is de verteller van de documentaireserie.© Foto NPO

Daan Keijzer
Edam

De succesvolle documentaireserie ’Het Verhaal van Nederland’ is voor het nieuwe seizoen op zoek naar figuranten in Edam. Geïnteresseerden kunnen zich als edelman, hoogleraar of hofmeester aanmelden voor de opnamedag op 20 februari. Helaas voor de vrouwen worden er alleen mannelijke deelnemers tussen de 25 en 65 jaar gezocht.

Het ’Verhaal van Nederland’ is een meerdelige documentaireserie en vertelt het verhaal van het land waarin we wonen, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich er vestigden. Acteur en verteller Daan Schuurmans neemt de kijkers mee langs de hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis. Het project bestaat uit tien afleveringen en wordt uitgezonden op NPO.

Voor het vervolg op de succesvolle historische serie worden verschillende figuranten gezocht. De opnames vinden plaats in heel Nederland en dit jaar is een van de locaties Edam. De precieze plek is nog onduidelijk. „We zijn op zoek naar verschillende figuranten voor bijvoorbeeld de rol van edelman, hofmeester, hoogleraar en rector”, staat er op de website van het castingsbureau van Blue Circle, dat onder meer de bekende televisieprogramma’s Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt produceert.

In 2020 werden er voor dezelfde serie ook al eens opnames gemaakt op de Middendam in Monnickendam, het gedeelte vanaf de Speeltoren tot aan de Gooische Kaai. De nieuw geplande opnames zijn op 20 februari. Deelnemers kunnen rekenen op een onkostenvergoeding van 85 euro, dat uiterlijk na vijftien werkdagen op je rekening zal staan. Aanmelden kan via de link op de website van Blue Circle.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.