Opbrengst webshop kringloopwinkels Rataplan naar giro 555

De maandopbrengst van de website van Rataplan gaat naar de slachtoffers van Turkije.© Archieffoto Ronald Goedheer

Leo Blank
Hoorn

Kringloopwinkel Rataplan komt ook in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De hele maandomzet van de webshop voor gebruikte spullen in februari wordt rechtstreeks overgemaakt naar giro 555 van de gezamenlijke hulporganisaties.

„Met zo’n grote ramp komen we altijd direct in actie”, zegt directeur Gert-Jan Dekker. Het eerste idee was om de magazijnen van alle 32 kringloopwinkels in Noord-Holland en daarbuiten open te stellen voor mensen die spullen willen afgeven voor de slachtoffers in beide landen.

’Heel lastig’

„Maar navraag bij hulporganisaties maakte duidelijk dat niet bekend is waar precies behoefte aan is. Ook blijkt het heel lastig om ingezamelde spullen naar de rampgebieden te vervoeren”, zegt Dekker.

Vandaar dat is besloten zoveel mogelijk geld over te maken naar giro 555. De omzet van de webshop van Rataplan in februari wordt direct naar dit rampennummer overgeboekt.

2000 euro

Gert-Jan Dekker: „In de eerste week was dat 2000 euro. We hopen eind februari in totaal 10.000 euro op giro 555 te storten. Geen cent van de hele omzet gaat naar onkosten. De verkoopprijs van elk verkocht artikel komt in zijn geheel ten goede aan de slachtoffers in Turkije en Syrië.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.