Nieuwbouw appartementen Molenvaart in Anna Paulowna start in maart, bedoeld voor (jonge) senioren

Impressie van de nieuwbouw.© Archieffoto Woningstichting Anna Paulowna

Lydia Jasper
Anna Paulowna

Begin maart gaat de bouw van 22 energiezuinige appartementen aan de Molenvaart in Anna Paulowna van start. De appartementen tegenover de Hema zijn uitsluitend bestemd voor (jonge) senioren; de toekomstige bewoners zullen minimaal 55 jaar oud zijn.

Woningstichting Anna Paulowna verwacht dat de appartementen na een bouwtijd van een jaar klaar zullen zijn voor verhuur. ,,Tegenwoordig houden we een flinke slag om de arm wanneer we het hebben over de oplevering van nieuwbouw’’, aldus directeur Ben Broxterman. ,,Naast de gebruikelijke tegenslagen zoals ’slecht weer’ hebben we tegenwoordig ook te maken met vertragingen in de levering van materialen en installaties.’’

Alleen belangstellenden met een leeftijd van minimaal 55 jaar kunnen reageren op de woningen. Van de 22 appartementen worden er veertien toegewezen aan huishoudens met een lager inkomen. De acht penthouses op de bovenste verdieping zijn bestemd voor huishoudens met een middeninkomen.

Woonmatch

Om voor deze appartementen in aanmerking te komen is het belangrijk dat de geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekenden bij Woonmatch. Op de website woonmatchkopnh.nl worden de woningen geadverteerd. Het streven is dat ze in september daar een plek krijgen.

Inwoners van de gemeente Hollands Kroon krijgen voorrang op woningzoekenden buiten deze gemeente. Dat gaat ook op voor huurders van Woningstichting Anna Paulowna. Hun huidige woning komt op deze manier vrij voor de andere woningzoekenden die al lang wachten op een woning.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.