Schoorl is zondag slecht bereikbaar. Tienduizend hardlopers rennen door het dorp

Een eerdere versie van de Grote uit Schoorl-run werd gehouden met een laagje sneeuw in de duinen.© Archieffoto

Henk-Jan den Ouden
Schoorl

Wie zondag (12 februari) naar Schoorl wil, moet er rekening mee houden dat het duindorp op die dag lastig bereikbaar is vanwege de Groet uit Schoorl Run, een hardloopevenement met bijna tienduizend deelnemers.

Voor een veilig verloop is een groot deel van Schoorl op deze dag vanaf half negen afgesloten voor het binnenkomend verkeer, meldt sportorganisatie Le Champion. De Heereweg, Voorweg en Oorsprongweg zijn tussen half negen en half vijf afgesloten voor verkeer. Ook het Buitencentrum Schoorlse Duinen is dan niet bereikbaar.

Le Champion adviseert deelnemers en toeschouwers gebruik te maken van de pendelbussen vanuit Alkmaar. Die vertrekken vanaf de achterkant van NS-station Alkmaar en vanaf Hogeschool Inholland aan de Bergerweg. Gratis parkeren kan op de P+R-terreinen in de buurt. Een retourticket voor deze bussen is ter plaatse te koop en kost 5 euro. In Schoorl stoppen de bussen op de Schoutsakker, 150 meter van de start. Naar sporthal De Blinkerd is het dan nog 600 meter lopen. Terug vertrekken de bussen vanaf dezelfde locatie.

Parkeren

Wie toch met de auto naar Schoorl wil afreizen, kan parkeren op de Sportlaan. Daarvandaan is het nog 900 meter naar de start en 1400 meter naar de Sporthal.

Groet en Camperduin zijn zondag via de rijksweg N9 en afslag Petten te bereiken. Het centrum van Schoorl en Bergen blijven via de Laanweg bereikbaar.

Overigens zijn er tijdens het weekend van 11 en 12 februari werkzaamheden aan het spoor tussen Uitgeest en Alkmaar. NS zet vervangende bussen in op dit traject en adviseert reizigers rekening te houden met een half uur extra reistijd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.