Onderzoek bijna afgerond naar brute verkrachting in Alkmaar, waarbij een vrouw werd vastgebonden met spanbanden

De Alkmaarse rechtbank.© Archieffoto

Joost Verhagen
Alkmaar

Het onderzoek in de strafzaak tegen de 49-jarige I. S. uit Hengelo is bijna afgerond. Dat bleek maandag tijdens een inleidende zitting in de zaak.

S. wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van een brute verkrachting, waarbij het op 29 juli in Alkmaar een vrouw zou hebben vastgebonden met spanbanden. Hij zou haar de keel hebben dichtgeknepen en meerdere malen tegen haar borsten hebben geslagen.

Waarschijnlijk wordt eind deze maand een psychologisch en psychiatrisch rapport over S. aangeleverd. Hij was maandag voor het eerst zelf aanwezig bij een zitting in zijn zaak, maar zei inhoudelijk weinig over hetgeen waar hij van verdacht wordt.

Lees ook: Man (49) verdacht van brute verkrachting in Alkmaar. ’Wat moet ik doen om je te laten huilen?’, zou hij hebben gevraagd aan zijn vastgebonden slachtoffer. ’Ik wil je zien huilen’

Op 14 november was er ook al een zitting in de zaak tegen S. maar toen bleef hij zelf afwezig. Het OM wist op dat moment nog niet zeker of S. zich mogelijk aan meer zedenmisdrijven schuldig zou hebben gemaakt, maar de dagvaarding tegen de 49-jarige verdachte zal volgens de officier enkel over de Alkmaarse verkrachting gaan. Wanneer de strafzaak tegen S. inhoudelijk zal worden behandeld is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.