Spetterende zang, bezwerend gitaar- en blaaswerk in Engelmunduskerk Velsen-Zuid

© Foto aangeleverd

Mitzie Meijerhof
Velsen-Zuid

Spetterende zang, bezwerend gitaar- en blaaswerk en intense ritmes staan 19 februari op het programma in de Engelmunduskerk. Daar zorgen Joost Verbraak, Jan van Bijnen en de piepjonge Nienke Dingemans voor.

Joost Verbraak en Jan van Bijnen zijn beiden singer/songwritende multi-instrumentalisten. Verbraak verdiende zijn strepen onder andere met Ralph de Jongh en Swamp Dogg. Van Bijnen met Freek de Jonge, Rob de Nijs en Jim Keller.

Verbraak en Van Bijnen werden ooit ’de kleinste big band van Nederland’ genoemd. Samen zetten ze een compleet bandgeluid neer met onder meer slidegitaar, drums, trompet, sousafoon, banjo en hammondorgel.

De mannen produceerden vorig jaar de debuut-EP ’Devil On My Shoulder’ van Nienke Dingemans. Ondanks haar jonge leeftijd (17) heeft Dingemans een krachtige en doorleefde zangstem met karakter.

Muzikale ode

Samen met Verbraak en Van Bijnen brengt zij in Velsen-Zuid een muzikale ode aan hun inspiratiebronnen: De mensen achter de oeroude blues van de katoenvelden van Mississippi, de city blues die halverwege de vorige eeuw in Chicago ontstond. Daarvan een hedendaagse versie.

Zo klinken parels uit de geschiedenis van de rootsmuziek in combinatie met eigen werk, dat daar naadloos op aansluit.

De verhalen tussen de liedjes door zijn soms ontroerend, dan weer komisch, maar altijd geven ze het geheel nog meer kleur en diepgang.

Vijfde seizoen

Het is het vijfde seizoen van Engelmundus en Meer. Een reeks van concerten, lezingen, toneel en andere vormen van kleinkunst, steeds op zondagmiddag, van 15 tot 17 uur.

De zaal gaat om 14.30 uur open. De voorstelling begint om 15 uur. Duur van optreden: twee keer drie kwartier met pauze. Kosten: 15 euro, inclusief een drankje. Kaarten zijn te bestellen bij voorkeur via de website of anders telefonisch 06-18921501.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen