Proef de smaken van Zuid-Afrika in Den Helder

Restaurant Kunst & Kitchen op Willemsoord.© Foto Mediahuis

Evert Marsmans
Den Helder

Een keuken heet in het Afrikaans kombuis. Op 9, 10 en 11 februari is restaurant Kunst en Kitchen tijdelijk kombuis voor een benefietdiner voor ondersteuning van Zuid Afrikaanse weeskinderen. Thema van de benefietavonden dit jaar is winterkost.

Het is de vierde keer dat de Grapevine Family Foundation deze diner driedaagse organiseert. Het is de eerste keer dat de gastronomische avonden worden omlijst door live muziek.

„Drie bands hebben toegezegd onze avonden gratis van een vrolijke noot te voorzien”, aldus initiator van het evenement Micky Heiligenberg. „Op donderdag bijt de band Waterfront het spits af, ze spelen blues americana. Op vrijdag treedt Boem!Funky House op met DJ Eric Houweling en Bas Koning op saxofoon. Op zaterdag treedt Jeremy van der Mee, bekend van TikTok, op.

Tijdens de benefietavonden worden drie verschillende drie gangen menu’s geserveerd. „Er staat bijvoorbeeld ook een vegetarische variant op het menu”, aldus Heiligenberg. „ De prijs voor een drie gangen menu is 39,50 euro. Ik ben zelf op alle avonden aanwezig en geef graag uitleg over het goede doel dat we proberen te steunen en over de verschillende gerechten natuurlijk.”

Reserveren kan bij restaurant Kunst en Kitchen: 06-24572158.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.