Vooruitlopend op besluit over verkleinen winkelrondje van Hoorn staat gemeente vestiging kapperszaak toe in Nieuwsteeg

In dit leegstaande pandje aan de Nieuwsteeg komt een kapsalon.© Foto Mediahuis / Martijn Mak

Martijn Mak
Hoorn

Vooruitlopend op een besluit over het verkleinen van het Hoornse ’kernwinkelgebied’ in de binnenstad - om zo leegstand van winkels tegen te gaan - staat de gemeente de vestiging van een kapperszaak in de Nieuwsteeg toe.

Op deze plek is een kapsalon eigenlijk in strijd met het bestemmingsplan. De Nieuwsteeg is namelijk puur bedoeld voor detailhandel, niet voor ’persoonlijke dienstverlening’.

Volgens de gemeente is het wenselijk om in de Nieuwsteeg ook dienstverlening toe te staan. In de binnenstad is namelijk sprake van veel leegstand en dat wil Hoorn samen met de ondernemers en andere betrokkenen aanpakken. Bovendien staat ter discussie of de Nieuwsteeg in de toekomst nog wel onderdeel moet uitmaken van het Hoornse winkelrondje. De straat krijgt in de toekomst een nieuw ’straatprofiel’. Mogelijk worden hier in de toekomst ook andere functies toegestaan.

Het toestaan van dienstverlening in de Nieuwsteeg trekt publiek en op die manier neemt de verlevendiging van het winkelgebied toe, aldus de gemeente. Wel dient de ondernemer een omgevingsvergunning aan te vragen.

’Mooie plek’

De koper van het pand, Bassem Al Uweidi uit Volendam, ziet de vestiging van zijn nieuwe zaak positief tegemoet. „Ik heb al zes jaar een vestiging aan het Nieuwe Noord en wil nu een tweede kapsalon beginnen in de Nieuwsteeg. Het is een mooie plek.”

De ondernemer wil ook gebruik maken van de subsidie ’wonen boven winkels’. Hij is van plan om boven zijn toekomstige zaak te gaan wonen. Zijn tweede kapsalon gaat naar verwachting in mei open. Eerst wordt de boel grondig verbouwd.

Lees ook: Winkelleegstand in Hoornse binnenstad blijkt hardnekkig: online shoppen en gevolgen van coronacrisis zware dobber voor gemeente, ondernemers en pandeigenaren

Lees ook: Opnieuw subsidie voor wonen boven en in winkels in Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen