Het winkelpand aan de Westerweg in Heiloo blijft toch staan. Het wordt verbouwd en er komen acht appartementen in

Impressie van het vernieuwe pand, gezien vanaf de Westerweg. Rechts de Kerkakkers.© Illustratie gemeente Heiloo

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

Het pand van de voormalige winkel in ruitersportartikelen aan de Westerweg in Heiloo wordt toch niet gesloopt. Ontwikkelaar Huizon laat het gebouw staan en verbouwt het zodanig, dat er acht sociale koopwoningen in komen.

Het oorspronkelijke plan leidde tot bezwaren van omwonenden. met name de privacy van de bewoners van het naastgelegen huis zouden, als ze in hun tuin zitten, een groot deel van hun privacy kwijtraken. Het ontwerp is inmiddels zodanig veranderd, dat ze niet meer inkijk hebben dan in de huidige situatie. De ramen in het vernieuwde pand zien bijna allemaal uit op de Kerkakkers.

(Tekst gaat door onder de foto)

Impressie van het vernieuwde pand, gezien vanuit het zuiden.© Illustratie gemeente Heiloo

De buurtbewoners hadden verder problemen met de omvang van het nieuwe pand en met de parkeerplaatsen, die de openbare weg smaller zouden maken.

Zie ook: Ook aangepast plan Westerweg vindt geen genade in ogen van buurtbewoners. Zij dreigen met de Raad van State

Appartementen

Omdat het huidige pand blijft staan, is de omvang voor de omwonenden geen probleem meer. Op de begane grond komen zes appartementen. Op de verdieping waren er al twee, die worden opgeknapt. Ook het probleem met het parkeren is opgelost, zo meldt een medewerkster van ontwikkelaar Huizon.

Het plan doorloopt op dit moment het vergunningentraject. Het is de bedoeling dat de verbouwing in het laatste kwartaal van dit jaar begint, zo meldt Huizon.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.