Treinverkeer ligt komend weekeinde stil tussen Uitgeest en Alkmaar door onderhoud aan spoorwegovergang Castricum, NS zet bussen in

Station Uitgeest. Reizigers kunnen vanaf hier de bus richting Alkmaar pakken, treinen rijden niet door werkzaamheden aan het spoor bij Castricum.© Archieffoto Ron Pichel

Van onze verslaggever
Castricum

Door onderhoud aan het spoor in Castricum rijden er komend weekeinde geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar. De NS zet bussen in ter vervanging.

Van zaterdag 11 februari 01 uur tot maandag 13 februari 05 uur is de spoorwegovergang bij de Eerste Groenelaan afgesloten voor verkeer. Prorail legt nieuwe rails aan en vernieuwt de rijplaten van de overgang. Het wegverkeer kan die overweg daardoor niet gebruiken. Omrijden is mogelijk via de spoorwegovergangen Vinkebaan en Oranjelaan.

Route

Het treinverkeer van en naar Castricum ligt dat weekeinde stil, in plaats daarvan zullen er bussen rijden tussen Uitgeest en Alkmaar. Reizigers kunnen hun alternatieve route plannen op de websites of in de apps van NS en 9292.

Door het werk kan er hinder van geluid of licht ontstaan. Dat kan overlast geven voor mensen die dicht in de buurt wonen. Zij hebben daarom apart informatie gekregen van Prorail in een brief.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.