Assendelver Korrel verovert goud op prestigieus toernooi in Parijs

Michael Korrel.© Archieffoto EPA

Van onze verslaggever
Parijs

Noël van ’t End en Michael Korrel hebben goud veroverd bij de prestigieuze Grand Slam van Parijs. Van ’t End deed dat in de klasse tot 90 kilogram, Korrel bij de categorie tot 100 kilo. Brons was er voor Kim Polling (-70) en Guusje Steenhuis (-78).

Korrel had het in zijn finale heel lastig met Dzhafar Kostoev uit de Verenigde Arabische Emiraten, die hem eind vorig jaar had verslagen in de kwartfinales van de Masters in Jeruzalem. De Assendelftse nummer twee van de wereldranglijst kreeg twee strafjes, maar sloeg in de golden score (verlenging) alsnog toe. De 28-jarige Korrel vierde zijn vijfde zege op een Grand Slam. Vijf jaar geleden won hij ook al in Parijs.

De 31-jarige Van ’t End, wereldkampioen in 2019, boekte in Parijs zijn tweede zege op een Grand Slam. De Utrechter rekende in de finale via een waza-ari af met Moerad Fatiyev uit Azerbeidzjan.

Polling pakte in de Franse hoofdstad haar eerste medaille sinds ze in mei vorig jaar moeder werd. Met dochter Aurora op de tribune legde de viervoudig Europees kampioene beslag op het brons. De 31-jarige Polling werd aangewezen tot winnares van de partij tegen de Kroatische Barbara Matic, de wereldkampioene van de afgelopen twee jaar. Matic kreeg een penalty nadat de videoarbiters een moment uit de slotfase van de partij hadden teruggekeken.

Roy Meyer greep in de klasse boven 100 kilogram naast het brons.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen