De Woonschakel steekt miljoenen in installeren van zonnestroom op West-Friese huurhuizen

Eens over de verduurzaming: Ab Gieling van de Woonschakel (l) en Ruud Vriend van de firma Zonzo ondertekenen het contract voor het werk aan de huurhuizen.© Aangeleverde foto

Martin Menger
Medemblik

Woningcorporatie De Woonschakel investeert dit jaar rond een miljoen euro om driehonderd extra huurwoningen te voorzien van zonnepanelen.

Het is de aftrap van het plan om de komende vier jaar liefst 2000 sociale huurwoningen duurzamer te maken door zonnepanelen op het dak aan te brengen. De Woonschakel telt meer dan 6000 woningen in de regio. De komende jaren wordt zes miljoen euro gestoken in deze manier van verduurzamen. De corporatie heeft voor deze klus het bedrijf Zonzo uit Hem in de arm genomen. Opzet van al dat werk is dat „De Woonschakel het huizenbestand zo snel mogelijk energielabel A wil geven. Volgens directeur Ab Gieling van De Woonschakel heeft een deel van de huurhuizen nu nog lagere labels als het om energieverbruik gaat. ,,Dat betekent ook dat we de huizen die nou nog energielabel D hebben, ook over twee jaar verbeterd willen hebben.”

De meeste van deze woningen zijn onderdeel van appartementengebouwen of woningcomplexen. ,,Een hele uitdaging”, aldus Gieling. ,,In dat geval moeten we misschien wel het hele complex aanpakken.”

Lees ook: Huurdersorganisaties sturen brandbrief naar gemeentebesturen van West-Friesland: ’Ernstige zorgen over groeiende woningnood en oplopend tekort aan sociale huurwoningen’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen