Waardering voor stations nagenoeg onveranderd. Overwhere en Zaanse Schans scoren iets beter

Station Kogerveld aan de lijn naar Purmerend.© archieffoto pascal fielmich

Frans van den Berg
Zaanstad/Purmerend

De waardering van reizigers voor de stations in de Zaanstreek en Purmerend is nauwelijks veranderd.

Dat blijkt uit de jaarlijkse stationsbelevingsmonitor die onder 85.000 reizigers is gehouden. In Noord-Holland staan Santpoort-Zuid en Enkhuizen bovenaan met een 8,0 en 7,9, terwijl Den Helder-Zuid het slechtste scoort met een 5,7.

Reizigers gaven stations vorig jaar een gemiddeld rapportcijfer van 7,32. In 2021 was dat 7,31 en in 2016 was dat nog 6,94. In deze regio komt alleen Purmerend-Overwhere boven het landelijk gemiddelde uit. Het station scoorde zelfs een 7,7 tegen een 6,7 vorig jaar. Weidevenne bleef hangen op een 7,1 terwijl Purmerend iets daalde van een 6,9 naar een 6,7 van de klanten.

De Zaanse stations komen niet boven het landelijk gemiddelde uit. Zaandam doet het nog het beste met een 7,1. De stations Zaandijk Zaanse Schans en Krommenie-Assendelft stegen van een 6,7 naar een 6,8. Zaandam Kogerveld heeft nog steeds een 6,7 en Koog aan de Zaan een 6,9. Wormerveer heeft ook een 6,9 maar had eerder een 7,1. Wellicht heeft de afgenomen waardering daar te maken met de liften die regelmatig stuk zijn.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.